Kış Meyveleriyle Lezzetli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 17.01.2017
Kestane Şekeri ve Çikolata Sosu

Malzemeler:

• 1 su bardağı kestane unu
• Yarım su bardağı eritilmiş margarin
• 1/4 su bardağı fındık
• Yarım çay kaşığı karbonat
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• Yarım çay kaşığı tuz
• 3 adet yumurta
• Yarım su bardağı bal
• 1/4 su bardağı tozşeker
• 100 gr kırılmış kestane şekeri (dolgu ve kenarı için)
• Yarım su bardağı çikolata sos
• 4 adet kestane şekeri
• 1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı


Yapılışı:

Fındıkları fırında kavurup irice kırın. Kestane unu, kabartma tozu, karbonat ve tuzu fındıklara ekleyip karıştırın. Yumurtaları eritilmiş margarini, bal ve şekerle çırpın. Un karışımını ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli bir kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kestane püresini ekleyip iyice karıştırın. 8 cm’lik pasta çemberi ile kekleri kesin. Kekin ilk katına bir miktar krema sürün. Üzerini kırılmış kestane şekeri ile doldurun. Tekrar krema sürüp keki üzerine yerleştirin. Tamamını krema ile kaplayın. Kenarlarına kırılmış kestane şekeri yapıştırın. Üzerine çikolata sos dökün. Bütün kestane şekeri ve toz fıstık ile süsleyerek servis edin.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.