Kış Meyveleriyle Lezzetli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 17.01.2017
Çikolatalı Muzlu Kup

Malzemeler:

• 1 litre süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı buğday nişastası
• 2 adet yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
• 2 adet büyük boy olgunlaşmış muz – ezilmiş
• 1 paket krema
• 2 su bardağı bebe bisküvisi
• 2 su bardağı çikolata parçaları


Yapılışı:

Bebe bisküvisini parçalayıcıdan geçirerek kum haline getirin. Muzları çatalla ezin ve kenara alın. Bir tencereye, süt, şeker, yumurta, un, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice çırpın ardından muz püresini ekleyin (eğer iri taneler kalırsa blender dan geçirin) ve ocağa alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin ve ocaktan alıp parça çikolataları ekleyin. Çikolatalar eriyinceye kadar iyice karıştırın. Muhallebinin üzerini streç filmle kapatıp dolapta soğutun. Muhallebi tamamen soğuyunca kremayı bir kapta kabartın. Muhallebiyi dolaptan çıkartıp çırpın ve krema ile birleştirin. Servis kasenizin tabanına bir miktar toz haline getirdiğiniz bisküvi kırıntılarından koyun, üzerine muhallebiden bolca koyun son olarak tekrar bisküvi kırıntıları ve çilek dilimleriyle süsleyip servis edin.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.