Kış İçin Birbirinden Güzel 10 Tarif

Güncellenme tarihi: 13.12.2016
Haşhaşlı Şekerpare

Malzemeler:

• 250 gr. margarin
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 su bardağı irmik
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• Yeterince un
• Haşhaş

Şerbeti:

• 4 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 2-3 damla limon suyu

Yapılışı:

Yağı, şekeri ve irmiği karıştırma kabına alıp yoğurmaya başlayalım. Yumurtaları ekleyelim. Vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Küçük parçalar yuvarlayarak etrafını mor haşhaşa bulayalım. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Hamurun çatlamasını ve çatlakların kızarmasını beklememiz gerekiyor. Bu arada şerbetini hazırlayabiliriz. Tencereye şeker ile suyu alıp kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatalım ve limonu ekleyip ocaktan alalım. Tatlı fırından çıkınca 2-3 dakika bekleyip sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökelim.
46276
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.