Her Kadının Mutlaka Bilmesi Gereken Tarifler

Güncellenme tarihi: 20.03.2017
Un Kurabiyesi:

Malzemeler:

• 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı.
• 1 su bardağı pudra şekeri,
• Yarım su bardağı sıvı yağ,
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
• 4 su bardağı un

Yapılışı:

Basit un kurabiyesi yapımı için öncelikle oda ısında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve sıvı yağ derin bir kap içerisinde krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Elde edilen karışıma 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır. Yuvarlanan hamurlar, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Hamurların üzerine kürdan ile bastırılıp, şekillendirilir ve önceden ısıtılmış 180° fırında altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir (20 dakika kadar). Kurabiyeler üzerileri kızarmadan henüz beyazken fırından alınır ve tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.