Birbirinden Farklı Sebzeli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 06.02.2017
Muhallebili Havuç Tatlısı:

Malzemeler:

• 4 adet orta boy havuç
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket bisküvi
• 1 su bardağı ceviz
• hindistan cevizi
• tarçın
• hindistan cevizi
• 4 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• 1,5 çorba kaşığı nişasta
• 5 çorba kaşığı şeker
• 1 paket vanilya

Yapılışı:

Havuç tatlısı için havuçları rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçlar biraz ılıyınca içerisine bisküvi parçalarını ve ceviz eklemek isterseniz cevizi ekleyip karıştırın. Borcamı hafif ıslatıp tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama yayın. Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin ve pütürlük olursa mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi yayın. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın. Muhallebili havuç tatlısı soğuduktan sonra servise hazır.
15770
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.