Ayva ile Yapabileceğiniz Enfes Tarifler

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
Ayvalı Pilav

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 adet ayva
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çorba kaşığı dolma üzümü
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı et suyu
1 adet kesme şeker
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz


Hazırlanışı:

Ayvalar yıkanıp kabukları ile beraber kuşbaşı doğranır. Biraz sıvı yağ eklenip kavrulur. Önce fıstığı eklenip kavurma­ya devam edilir. Pirinç ilave edilip biraz daha kavrulur. Tuz, şeker, safran, tarçın, dolma üzümü eklenir. Kaynayan su ilave edilip pişmeye bırakılır. Suyu çektikten sonra 15 dakika din­lendirilip servis yapılır.
14268
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.