Ayva ile Yapabileceğiniz Enfes Tarifler

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
Ayvalı Humus

Malzemeler:
300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz


Hazırlanışı:

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin. Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin. Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın
14304
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.