GeriYenidoğan Yeni doğan bebek nasıl uyandırılır? Yeni doğan bebek uyandırma yöntemi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni doğan bebek nasıl uyandırılır? Yeni doğan bebek uyandırma yöntemi

Yeni doğan bebek nasıl uyandırılır? Yeni doğan bebek uyandırma yöntemi

Yeni doğan bebeklerde bazı noktalara mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle gerektiği zamanlarda uyandırılması büyük önem taşımaktadır. Bu durum bebeklerin sağlıklı beslenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle belirli bir süreden sonra yeni doğan bebeklerin uyandırılması gerekmektedir. Peki, yeni doğan bebek nasıl uyandırılır? Yeni doğan bebek uyandırma yöntemini sizlere detaylıca derledik.

Yeni doğan bebekler için sağlıklı ve düzenli beslenme çok önemlidir. Bebekler bu durumu kendileri ayarlayamayacakları için ebeveynler bebeklerini uyandırmalı ve belirli sürede bir mutlaka beslemelidir.

Yeni Doğan Bebek Nasıl Uyandırılır?

Yeni doğan ve 6 ya da 8 saat kesintisiz uyuyan bebeklerin uyandırılması ve beslenmelerinin sağlanması gerekmektedir. Fakat pek çok kişi yeni doğan bebeklerin nasıl uyandırılması gerektiğini bilememektedir. Yeni doğan bebekleri uyandırma şekilleri arasında bebeğin kucağa alınıp emzik pozisyonuna geçilmesi bulunmaktadır. Meme ucu bebeğin ağzına değmesi ile birlikte bebekler hafif bir şekilde uyanmakta ve beslenmeye başlamaktadır.

Yeni doğan bebekleri uyandırmak için burunları hafif bir şekilde okşanabilir. Bu sayede bebekler rahatsız olmadan yavaş bir şekilde uyanabilirler. Özellikle bebeklerin ağlamadan sakin bir şekilde uyanması için bu yöntem denenebilir.

Yeni Doğan Bebek Uyandırma Yöntemi

Anneler yeni doğmuş bebeklerini uyandırmak için farklı pek çok yöntem denemektedir. Özellikle ağlamadan sakin bir şekilde uyandırma tüm ebeveynler için çok önemlidir. Birçok farklı yöntem üzerinden yeni doğan bebekleri rahatlıkla uyandırmak mümkündür. Özellikle bebeklerin daha sağlıklı bir şekilde beslenmeleri için bu yöntemler denenebilir.

Yeni doğan bir bebek günde yaklaşık 18 saat uyuma ihtiyacı duyabilmektedir. Bu nedenle 2 ile 3 saatte bir beslenme ihtiyacı için bebeklerin uyandırılması gerekir. Bazı bebekler bu süreden daha kısa sürede uyusalar da yeni doğan bebeklerin 2 veya 3 saatte bir beslenmelerinden dolayı mutlaka uyandırılarak sağlıklı beslenmeleri sağlanmalıdır. Yeni doğan bebeklerde uyandırma yöntemler şunlardır:

- Bebekleri emzirmek için tam uyanmalarına gerek olmamaktadır. Bu nedenle yarı uyur bir halde bebekler kolaylıkla emebilirler. Burada yapılması gereken şey emzirme pozisyonunda bebeğin kucağa alınması ve göğüs ucunun bebeğin ağzına değdirilmesidir.

- Bebekleri uyandırma yöntemlerinden birisi de masajdır. Bebeklerin kol ve bacaklarına hafif masajlar yaparak güzel bir şekilde uyandırılması sağlanabilir.

- Bebek bezi değiştirerek uyandırmak çok eski zamandan beri kullanılan yöntemlerden birisidir. Oldukça etkili olan bu yöntem ile bebekler hareket eder ve serinlik hisseder. Bu sayede de kolaylıkla uyanabilirler.

- Bebeği uyandırmak için sakin bir tonda şarkı söylemek ve bebekle konuşmakta kullanılan etkin yöntemlerden birisidir.

 

False