GeriEtkinlikler Yaşlılar Haftası nedir, ne zaman? 2022 Yaşlılara Saygı Haftası tarihi ve etkinlikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaşlılar Haftası nedir, ne zaman? 2022 Yaşlılara Saygı Haftası tarihi ve etkinlikleri

Yaşlılar Haftası nedir, ne zaman? 2022 Yaşlılara Saygı Haftası tarihi ve etkinlikleri

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan Yaşlılar Haftası mart ayının merak edilen konuları arasında yer alıyor. YAaşlılara Saygı Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle sağlıklı yaşamanın önemi vurgulanıyor. Peki, Yaşlılar Haftası ne zaman, neden kutlanır? İşte 2022 Yaşlılara Saygı Haftası hakkında merak edilenler...

Yaşlılık ve sağlıkla ilgili farkındalığın arttırılmasının sağlandığı Yaşlılar Haftası mart ayının özel günleri arasında bulunuyor. Daha iyi ve sağlıklı yaşlanmanın öneminin vurgulandığı Yaşlılar Haftası etkinlikleri ile çeşitli aktiviteler gerçekleştiriliyor. Peki, Yaşlılar Haftası nedir, ne zaman kutlanıyor? İşte, Yaşlılara Saygı Haftası 2022 tarihi...

Yaşlılar Haftası nedir, ne zaman 2022 Yaşlılara Saygı Haftası tarihi ve etkinlikleri

YAŞLILAR HAFTASI NEDİR?

Yirminci yüzyılda dünyada eğitim ve gelir düzeyindeki yükselme, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü gibi etkenler beklenen yaşam süresinin artmasına neden olmuştur. Gelişmiş ülkelerde daha belirgin olan yaşlanma olgusu, artık gelişmekte olan ülkeler açısından da önem kazanmakta olup ülkemizde yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesini gerektirmektedir. Bu nedenle çeşitli egzersizler ile sağlıklı görünmenin öneminin anlatıldığı Yaşlılar Haftası düzenlenmektedir.

YAŞLILAR HAFTASI NE ZAMAN?

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla “18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” olarak anılmakta ve bu tarihlerde etkinlikler yapılmaktadır.

Yaşlılar Haftası nedir, ne zaman 2022 Yaşlılara Saygı Haftası tarihi ve etkinlikleri

YAŞLILAR HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Yaşlılar Haftası etkinlikleri arasında huzurevlerinde, okullarda ve çeşitli kurumlarda, yaşlıların sağlık durumlarına uygun özel müzik, dans, el işi etkinlikleri, sinema gösterimi, gezi, mangal, tulum-kemençe eşliğinde mini konser gibi aktiviteler bulunmaktadır.

False