Şırnak’ta, ABD ve Avrupa’da Filistin için eylem yapan üniversite öğrencilerine destek açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta, ABD ve Avrupa’da Filistin için eylem yapan üniversite öğrencilerine destek açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2024 15:09

Şırnak’ta, ABD ve Avrupa’da Filistin için eylem yapan üniversite öğrencilerine destek açıklaması

Haberin Devamı

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)- ŞIRNAK Üniversitesi’nde öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Filistin için eylem yapan üniversite öğrencilerine destek amaçlı basın açıklaması düzenledi.

Şırnak Üniversitesi Düşünce Feneri Kulübü, Akademik Gelişim Düşünce Kulübü ve Genç Erdemliler Topluluğu, ABD ve Avrupa'nın çeşitli üniversitelerinde Filistin için eylem yapan üniversite öğrencilerine destek vermek amacıyla, basın açıklaması düzenledi. Mehmet Emin Acar Kampüsü Yemekhanesi önünde toplanan grup, ‘Gazze İçin Kampüs Ayağa, Filistin için, insanlık için ayağa kalkıyor’ yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Basın açıklamasına Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Ulaş, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Erol Kılıçlı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Haberin Devamı

Basın açıklamasını okuyan Şırnak Üniversitesi Düşünce Feneri Kulübü Cihan Uçak, protestoların dalga dalga yayıldığını ifade ederek, “Son günlerde ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde Siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına şahitlik ediyoruz. Amerika’nın önde gelen 25’e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan Siyonist vahşet lanetlenirken diğer taraftan Amerika’nın İsrail’e verdiği destek protesto ediliyor. Kampüslere adeta Filistin kampları kuran öğrencilere akademisyenler de destek veriyor. Gazze'de yakılan direniş meşalesinin aydınlığında dünya, zulmün membağı ABD’de zalim yöneticilerine hakkı çekinmeden haykıran binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor. Bizler, üniversiteli Müslümanlar olarak, Columbia Üniversitesi'nde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den, Şırnak Üniversitesi'nden selam gönderiyoruz” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!