Osmaniye’de öğrencilerin hazırladığı robotlar yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye’de öğrencilerin hazırladığı robotlar yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2024 11:13

Osmaniye’de öğrencilerin hazırladığı robotlar yarıştı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kod80 Osmaniye Robot Yarışması” başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kod80 Osmaniye Robot Yarışması, Fakıuşağı Mahallesi Liseler Eğitim Kampüsü Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Yarışma hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Nail Dayanç, bu yarışmanın Türkiye'de sadece birkaç ilde yapılabildiğini söyledi.

Robotik ve kodlama alanında hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin gelişimine katkı sunduklarını anlatan Dayanç, "Buradan kazanacağımız tecrübelerimizle MEB Robot, TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi yarışmalara daha etkin ve yetkin projelerle katılım sağlama fırsatı yakalamış olacağız. Buradaki robotların parçaları ve kodlamalarının büyük bir kısmı öğrenci ve danışman öğretmenlerimiz tarafından imal edilmiş ve yazılmıştır" dedi.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise geleceğin kaderinin teknik ve teknolojik üstünlüğe sahip milletler tarafından belirleneceği fikrinin artık birçok kesim tarafından kabul gören bir gerçek olduğunu belirtti. Albak, “Çağımızda teknolojik gelişmeler, son derece hızlı bir şekilde ilerlemekte ve robotlar artık hayatımızın her alanında önemli bir rol oynamaktadır. Bununla birlikte, yapay zeka gibi ileri teknolojilerin önemi de giderek artmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmak ve onları bu alanda desteklemek adına daha nice etkinlikler düzenlemeyi ve onların başarılarına tanıklık etmeyi dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

'ÖNCÜ OLMAK DAHA İLERİLERE TAŞIYACAK'

Programda konuşan Vali Erdinç Yılmaz ise teknolojinin her alanda çok hızlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini kaydederek, “Eğer bizler bu hızlı teknolojiye uyum sağlamazsak, gelişen teknolojiyi takip edemezsek çok gerilerde kalırız, her zaman her alanda kaybederiz. Robot da günümüzde, hayatımızın her alanında o kadar hızlı bir şekilde yayılan bir teknolojiye sahip. Günümüzün en önemli, en hızlı gelişen bu teknolojisini yakından takip etmek, hatta öncü olabilmek bizi millet olarak ileride daha ilerilere taşıyacaktır. Sizlerde bu anlayışın, bu kabiliyetin, bu ruhun var olduğuna yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Açılış konuşmalarının ardından Vali Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları yarışların yapılacağı parkurları ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!