Zeytinyağlı Mercimek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Zeytinyağlı Mercimek
Malzemeler
2 bardak yeşil mercimek 8 yemek kaşığı zeytinyağı 4 adet yeşil soğan 1 bağ dereotu 1 çay kaşığı hardal 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi Tuz Kırmızıbiber

Tarif
• Akşamdan ıslattığınız yeşil mercimekleri, sıcak suda haşlayın.
• Suyunu süzüp, bir kenarda bekletin.
• Bir kapta zeytinyağını, doğranmış yeşil soğanları, kıyılmış dereotunu, hardal, limon suyu, nar ekşisi, tuzu ve kırmızıbiberi karıştırın.
• Sıcak mercimeklerin içine hazırladığınız sosu döküp, karıştırın.
• Servis yapın.


Not
Yemekçinin notu: Sosu mutlaka mercimek ılıkken dökün.

446
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.