Zeytinyağlı kereviz dolması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Zeytinyağlı kereviz dolması
Malzemeler
4 adet orta boy kereviz, 2 adet limonun suyu, 2 adet orta boy soğan, 2 adet havuç, 2 adet orta boy patates, 1 su bardağı bezelye, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 adet kesme şeker, 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı su, 1-2 dal dereotu, tuz.

Tarif
-Kerevizleri soyup ortadan ikiye bölün ve 1 adet limonun suyunu eklediğiniz suda birkaç dakika bekletin. -Bir tencereye alıp üstlerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve 10- 15 dakika haşlayın. -Sudan alıp ılındıktan sonra bir kaşık yardımı ile içlerini çıkarın. -Soğan, havuç ve patatesleri küp doğrayıp kenara alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları ve havuçları sote edin. -Üzerine patates, bezelye ve kesme şekeri ekleyin. -Bir iki çevirip kerevizlerin haşlama suyundan bir su bardağını ilave edin. -Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. -Kerevizlerin içini sebzeli harçla doldurup bir tencereye alın. -Un, 2 su bardağı su, tuz ve 1 adet limonun suyunu mikserde çırpın. Karışımı kerevizlerin üzerine dökün. -Kalan zeytinyağını gezdirin. -Orta ateşte 15-20 dakika pişirin. -Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Not
Sağlıklı ve lezzetli bir dolma tarifi...

1591
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.