Zeytinyağlı Enginar

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler
Malzemeler: 3-4 adet ayıklanmış enginar 1 büyük boy soğan yarım demet dereotu 1 adet limon 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 1-2 su bardağı sıcak su

Tarif
Yapılışı: Enginarlar ayıklanır iri küpler halinde doğranır ve unlu, limonlu suda bekletilir. Soğan yemeklik doğranır sıvıtağ eklenerek pembeleşene kadar kavurulur. Enginar ve 1 bardak su eklenir kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Su kaynayınca altı kıslır 10-15 dk. kısık ateşte pişirilir. Suyu azalırsa 1 su bardağı daha su eklenir ve pişmasine yakın kıyılmış dereotu ve 1 limon eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. Ilık yada soğuk servis yapılır…

1725
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.