Zeytinyağlı Domates Dolması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Zeytinyağlı Domates Dolması
Malzemeler
12 adet orta boy domates 1 su bardağı pirinç 4 adet kuru soğan 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı un 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı

Tarif
• Önce kuru soğanı incecik kıyıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte sarartın ve ocaktan alın.
• Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz pirinci ekleyin.
• Tuz, kesme şeker, kalan zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini de karıştırın.
• Dolma harcınız hazır.
• Domateslerin sert olmasına dikkat edin.
• İyice yıkayıp, üstten kapaklarını kesin.
• İçini oyup, suyunu akıtın.
• Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin.
• Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun.
• Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirin.
• Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun.


388
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.