Zeytinyağlı Bamya

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Zeytinyağlı Bamya
Malzemeler
1 kg. Bamya
2 adet domates
2 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı sirke
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Limon dilimleri
Tuz


Tarif
Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin. Ayıkladığınız bamyaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin. Soğanı ince ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 1-2 dakika soğanla birlikte pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve pişmekte olan bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Toz şekeri ve limon suyunu ekledikten sonra tuz serpin. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. Limon dilimleriyle süsleyip borcam’ın kapaklı tenceresine koyun ve soğuk olarak servis yapın. Not: Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın. Bu şekilde pişen yemek daha lezzetli olacaktır.

Borcam Kalıp no:/b> 59049-59009


546
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.