İmam Bayıldı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
İmam Bayıldı
Malzemeler
10 tane patlıcan
500 gr. Domates
500 gr. Soğan
Yarım litre zeytinyağı
İki diş sarımsak
Bir demet maydanoz
25 gr. Şeker
Tuz


Tarif
Patlıcanların iki ucunu kesin. Şeritler halinde soyun ve dörde bölün. Bolca tuzlayarak yarım saat kadar bek¬letin ve daha sonra yıkayıp iyice kurulayın. Hepsini kızdırılmış yağda bir Borcam tencere içinde kızartın ve sonrasında Borcam fırın tepsisine dizin. Soğanı kızartmaları yaptığınız Borcam’ a doğrayın ve kavurun. Küp küp doğradığınız domatesi, ince kıyılmış sarımsak ve maydanozu ilâve edin. Patlıcanların üzerine dizin. Üzerine tuz, şeker serpin ve yarım limon sıkın. Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edin. Suyunu çekene kadar fırında pişirin.



644
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.