Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır?

Zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır?

Sağlığınız için çok faydalı bir besin olan yer elmasının zeytinyağlı yemeğini denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

Güncellenme tarihi: 02.07.2013

Malzemeler:

500 gr. yerelması, 1 baş kuru soğan, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet orta boy havuç, 2 diş kıyılmış sarmısak, 1 tatlı kaşığı tozşeker, yarım limonun suyu, 1 su bardağı su, 1 kahve fincanı pirinç, tuz. Üzerine: kıyılmış dereotu.



Yapılışı:


Zeytinyağlılar gün içinde en az bir öğün tüketilmesi gereken yemek grubudur. Tarifimiz 5 kişilik zeytinyağlı yerelmasıdır siz kişi sayısına göre malzemeyi eksiltip çoğaltabilirsiniz. İlk önce yerelmasının kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp yıkayın. Tencereye yıkanmış yer elmasının yarısını koyup üzerine yemeklik doğranmış soğan, halka halka doğranmış havuç ve ezilmiş sarımsakları katıp kalan yer elmasınıda tencereye ilave edin. Tozşeker ve limon suyunu koyup, tuzunu ayarlayın. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ilave edin. Kısık ateşte yerelmaları yumuşayana kadar pişirin. Pişince zeytinyağını koyup tencerenin kapağını kapatın. Servisten önce karıştırıp servis tabağına alın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

2312
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.