Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Yulaflı karadeniz kurabiyesi

Yulaflı karadeniz kurabiyesi

Karadeniz tariflerinin hepsi güzeldir zaten bunun için övgüye bile gerek yok işte birde kurabiye tarifi!

kurabiye

Malzemeler:

125 gram tere yağ
120 ml sıvıyağ
180 gram tozşeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
8 çorba kaşığı yulaf ezmesi
Alabildiğince (400 gr kadar) un

Hazırlanışı:

Tozşekere, sıvıyağı ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını katıp, iyice çırpalım.
Yumurtayı ve kabartma tozunu ilave edip, 2 dakika daha çırptıktan sonra, 4 çorba kaşığı yulaf ezmesini ve yeterince unu ilave edelim.
İyice karıştırıp, yoğurduktan sonra, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarlayalım.
Üzerine hafifçe bastırıp, 1/2 cm. kalınlığında yuvarlak hamurlar hazırlayalım.
Hamurların bir yüzünü kalan yulafa bulayıp, yulaflı kısım üstte kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine üç parmak ara ile dizelim.
Önceden ısıttığımız 160°C'li fırında renk alıncaya kadar pişirip, ılık veya soğuk olarak servis yapalım.

 

Fıstık şapkalı kurabiye tarifi için tıklayınız!

1471
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.