Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Yoğurt soslu tavuk

Yoğurt soslu tavuk

Tavuğa mükemmel bir lezzet katan yoğurtlu sosa bayılacaksınız!

Güncellenme tarihi: 01.03.2013



Malzemeler:


500 gr tavuk göğsü, 4 yemek kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı un, 2 adet havuç, 2 adet pırasa, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 su bardağı süt,
2 su bardağı su, 2 adet  Tavuk Bulyon, bir miktar çekilmiş karabiber.


Yapılışı:

Tavada yağı kızdırıp kuşbaşı veya uzun doğradığınız tavuk etlerini kavurun. Tavuklar renk alınca içine kıyılmış pırasaları ve rendelenmiş havuçları ilave edip sote etmeye devam edin. Unu ekleyip pişirin. Suyu, 2 tablet Tavuk Bulyon’u, kırmızı pul biberi ve çekilmş karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin. Kâsenin içinde sütü ve yoğurdu bir çatal yardımı ile çırpın. Yemeği ateşten almadan hemen önce çırpılmış yoğurdu ilave ederek kısık ateşte bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis edin.


Mahmure.com Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz

10394
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.