Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Yaz Günlerine Pratik Sunumlar

Yaz Günlerine Pratik Sunumlar

Aniden bir misafiriniz geldi ve hazırlıksız yakalandınız. Günün her öğününe uygun dörder kişilik yemek önerilerimiz size kolaylık sağlayacak.

Bezelyeli Patates Köftesi
(4 kişilik)

Malzemeler:

1 kg patates, 100 gr dilpeyniri, 4 çorba kaşığı ufalanmış lor peyniri, 1 yumurtanın sarısı,• 1 havuç, 100 gr haşlanmış bezelye, 1 çorba kaşığı margarin, Tuz

Hazırlanışı:

Havucu temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Patatesleri soyup dörde kesin. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuyunca püre haline getirin. Dilpeynirini tel tel ayırın. Derin bir kapta yumurta sarısını köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Dilpeyniri, lor peyniri, bezelye, patates püresi ve 1 tutam tuzu ilave edip karıştırın. Alüminyum folyoya havuç çubuklarını serpiştirin. Üzerine hazırladığınız püreyi yayın. Rulo yapıp katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin. Buzluktan çıkarıp folyoyu alın. 1 parmak kalınlığında ditimleyerek soğuk servis yapın.

Semizotu salatası
(4 kişilik)

Malzemeler:

1 demet semizotu, 2 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı mayonez, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 kahve fincanı iri dövülmüş ceviz içi

Hazırlanışı:

Semizotunun yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Sarımsakları temizleyip ezin. Ceviz içinden 1 kaşık kadarını ayırın. Derin bir kapta yoğurt, mayonez, sarımsak, zeytinyağı ve ceviz içini karıştırıp çırpın. Semizotunu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine ayırdığınız ceviz içini serpin ve servis yapın.

Vişneli Reçelli Krep
(4 kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı un, 2 yumurta, 2 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı margarin, 12 çorba kasığı vişne reçeli, 1 tutam tuz

Hazırlanışı:

Un, yumurta, 1 tutam tuz ve sütü mikserle çırpıp krep hamurunu hazırlayın. Teflon tavayı fındık büyüklüğünde margarinle yağlayıp hamurdan 1 kepçe ilave edin. Tavayı hafifçe sallayıp yayılmasını yağlayın. İki taraflı pişirip servis tabağına alın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Kreplerin arasına üçer kaşık vişne reçeli sürüp rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alıp servis yapın.
1595
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.