Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Vazgeçilmez Keyif: Brunch

Vazgeçilmez Keyif: Brunch

Tüm aile ve dostların biraraya geldiği bir tören gibidir Pazar brunch'ları. Hele bir de mevsim yazsa bahçede yapılan bu keyfin tadına doyum olmaz. Sofra telaşsız bir biçimde büyük bir özenle hazırlanır. Sonra özel lezzetlerle donatılır. Kahvaltı ile yemeği bütünleştiren bu özel öğünde neler yoktur ki: peynirler, reçeller, börekler, pankekler, meyve suları... İşte tarifleri.

Fritatta Omlet
(1 kişilik)

Malzemeler:
6 yumurta beyazı, 1 adet küp şeklinde doğranmış domates, 2-3 adet doğranmış mantar, 2-3 adet doğranmış yeşil biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Kızgın teflon tavaya sıvı yağı koyun ve doğranmış sebzeleri ekleyerek sote edin. Sotelenen sebzelerin üzerine yumurta beyazı ilave edip yavaş yavaş karıştırarak omletin alt ve üstünü kızartın. Pizza şeklini alan omleti yuvarlak bir tabağa koyun. Domates dilimi ve nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.

Pankek
(8 kişilik)

Malzemeler:
375gr. un, 2 çay kaşığı tuz, 5 yemek kaşığı şeker, 3,5 yemek kaşığı kabartma tozu, 4 adet yumurta, 625 gr. süt, 2 çay kaşığı vanilya, 115 gr. eritilmiş tereyağ, 200 gr. akçaağaç şurubu, 100 gr. çilek, 100 gr. böğürtlen, 100 gr. ahududu.

Yapılışı:
Un, tuz, şeker, kabartma tozu, yumurtaların sarısı, tereyağ, süt ve vanilyayı bir kaba koyarak karıştırın. Çilek, böğürtlen ve ahududuyu bir tencerede sularını salıncaya kadar pişirin. Bu suyu süzerek kakları küçük bir sos kabına alın. İsteğe göre tuz veya şeker ilave edebilirsiniz. Yumurtaların beyazlarını kabarıncaya kadar çırpın. Önceden yapılan karışıma yavaş yavaş ekleyin. Isıtılmış karışımdan bir kepçe dökerek iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Pişirilen pankekleri tabağa alarak üzerine yaptığınız sos ve akçaağaç şurubunu dökün. Kenarları meyveler ve nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.

Sebzeli Omlet
(1 kişilik)

Malzemeler:
2 yumurta, 50 gr. doğranmış küp domates, 1-2 adet ince doğranmış kırmızı biber, 1-2 adet ince doğranmış yeşil soğan, 1-2 adet doğranmış kırmızı biber, 1-2 adet doğranmış sivri biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, yeteri kadar tuz, beyaz biber.

Yapılışı:
Kızgın teflon tavaya sıvı yağ koyup sivri biber, mantar, kırmızı biber, yeşil soğan ve domates ilave ederek sote edin. Çırpılmış yumurtaları ekleyerek hızlı hızlı karıştırın. Tuz ve beyaz biber ilave edin. Tavada istenilen şekli vererek servis yapın.

Böğürtlenli Waffel
(8kişilik)

Malzemeler:
225 gr. un, 1 çay kaşığı tuz, 55 gr. toz şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 4 adet yumurta, 360 ml. süt, 115 gr. eritilmiş tereyağ, 200 gr. akçaağaç şurubu, 100 gr. çilek, 100 gr. böğürtlen, 100 gr. ahududu

Yapılışı:
Un, tuz, şeker, kabartma tozu, yumurtaların sarıları, tereyağ ve sütü bir kaba koyarak karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaların beyazlarını çırpın. Önceki karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. 180 derece fırında ısıtılmış waffel tavasına aldığı kadar karışımı dökün. Piştikten sonra 4 eşit parçaya kesip tabağa koyun. Çilek, böğürtlen ve ahududu ile süsleyin ve üzerine akçaağaç şurubu dökerek servis yapın.
1568
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.