Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Ünlülerin mantısı 20 yaşında

Ünlülerin mantısı 20 yaşında

1983 yılında Şaşkınbakkal'da doğan Casita, Etiler, Levent ve Bodrum şubeleriyle büyüdü. Özellikle gece gezginlerinin uğrak yeri olan Casita, ününü Çökertme, İnegöl Köfte, Beğendili Dürüm ile pekiştirdi. Lale ve Haluk Tanrıverdi çiftinin geleneksel mantıyı kızartma ve yeni tatlar katma fikriyle ortaya çıkan Feraye, yakında Paris'te.

Feraye, Lale ve Haluk Tanrıverdi çiftinin bundan 20 yıl önce doğan ilk çocukları. Şaşkınbakkal'da dünyaya gelen Feraye, yaşamı boyunca nereye gitse ilgi odağı oldu. Özellikle medyatik simaların ilgisi tüm İstanbul'da tanınmasını sağladı. Bugün ünü Bodrum'a kadar ulaşmış durumda. Feraye bu kadar ünlenince, Temel ve Kanat adlı iki kardeşi daha oldu. Onlar da en az Feraye kadar sevildi. "Şimdi ne işi var, mekân sayfalarında bir doğum günü kutlamasının" diyenleri duyar gibiyim. Şöyle açıklayalım:

Feraye, Lale ve Haluk Tanrıverdi çiftinin 20 yılda çok tanınmış bir marka haline gelen mekânları Casita'nın, en az Casita kadar meşhur olan mantısının adı. Feraye, Casita ile eş anlamlı. Dolayısıyla kutlanan aslında Casita'nın 20. yaş günü...

İstanbulluların özellikle de gece gezginlerin uğrak yeri olan Casita, 20 yıldır Feraye'si ve Çökertmeden, İnegöl Köfteye, Cafe de Paris'ten Beğendili Dürümüne kadar pek çok başka lezzetiyle ünlü.

Mantı yani nam-ı diğer Feraye

Casita bugün; Etiler, Levent (Delicass - Casita), Şaşkınbakkal ve Bodrum'daki yazlık mekânlarında hizmet veriyor. İlk Casita Şaşkınbakkal'da açıldı. Etiler'deki ise Casita'nın adına en çok yaraşanı; tam bir 'küçük ev'. (Casita İtalyancada 'küçük ev' anlamına geliyor) Casita'yı Casita yapan lezzetlerin başında gelen Feraye'nin hikâyesine ilişkin biraz daha detay verelim: Feraye, Casita'ların sahibi, aynı zamanda işletmecisi olan Lale ve Haluk Tanrıverdi çiftinin, bir arkadaşlarının evinde, bildiğiniz mantıyı kızartma fikriyle başlıyor. Haluk Bey mantıyı kızarttıktan sonra ortaya çıkan lezzet üzerinde birkaç değişiklik daha yapıyor ve yemeğe, arkadaşlarının kızının adını veriyor: Feraye. Kanatlı Feraye, bildiğiniz kıymalı mantı içinden yapılan Feraye'nin tavuklusu, Temel de Feraye'nin ıspanaklısıdır, ki özellikle mantı lezzetinden mahrum kalmak istemeyen vejetaryenlere şiddetle tavsiye edilir. Casita bugünlerde 20 yaşına girmenin keyfini çıkarırken, biz de geçen hafta Etiler'deki Casita'da 20 yılın hikâyesini öğrenmek için Haluk Tanrıverdi ile buluştuk. Casita'da o kadar yemek bombardımanına tutulduk ki, iki gün yemek yiyemedim.

İktisat mezunu mutfak meraklısı

Gençliğinden beri aşçı olma hayali kuran Haluk Tanrıverdi, Fransa'da ekonomi eğitimini tamamladıktan sonra, Türkiye'de bir süre babasının Küçükpazar'daki tarihi taş fırınını işletir. Yeni lezzetler yaratmaya olan merakı, onu, eşi Lale Hanım'ın açtığı Casita'nın başına getirir. Haluk Bey, Casita'yı İstanbul'da iki, Bodrum'da bir şube daha açarak dört ayrı mekâna taşır. Bugün tüm Casita'ların duvarlarını ünlü konukların fotoğrafları süslüyor. Bugüne kadar sayısız ünlüyü ağırlayan Casita'nın başarısını Haluk Tanrıverdi şöyle yorumluyor: "Bizler onlarla aynı dili konuşuyoruz. Ne istediklerini, nasıl servisten hoşlandıklarını çok iyi biliyoruz. Bugün Casita tescilli bir marka. Bizi herkes mantıcı olarak tanıdı ama biz sadece mantıda iddialı değiliz. Diğer yemeklerimiz de en az mantı kadar ilgi görüyor. Mesela Çökertme'yi en iyi yapan yerlerden biriyiz. Cafe de Paris, Casita'ya özgü bir başka lezzet."

Hedefte Nişantaşı ve Paris var

Gece gezginlerinin işkembeden sonra en çok tercih ettiği yemek olan Feraye, Nişantaşı ve Paris'te de meraklısıyla buluşmayı hedefliyor. Haluk Tanrıverdi, uzun zamandır Nişantaşı'nda bir şube için hazırlık yaptıklarını söylüyor. Bu arada, özellikle Etiler'deki Casita'ya geç saatlerde gitmeyi planlıyorsanız, bir süre masa beklemeyi göze almalısınız. Küçük bir not da Mekankolik ve Gecenin Temposu'ndan... Yeni sezon hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Yenilenen dekorasyonumuz ve farklı bölümlerimizle bomba gibi geliyoruz. Haberiniz olsun, İstanbul geceleri önce Tempo sayfalarında başlayacak.

Fiyatlar

Mantı 6.000.000 TL

Feraye Mantı 7.000.000 TL

Temel Feraye 7.000.000 TL

Kanatlı Feraye 7.000.000 TL

Cafe De Paris 15.500.000 TL

Çökertme 9.750.000 TL

Beğendili Dürüm 12.000.000 TL

İnegöl Köfte 8.500.000 TL

Kaşarlı Köfte 9.750.000 TL


Kaynak: Tempo Dergisi


4018
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.