Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Turşunuzu taze sebzelerden kurun

Turşunuzu taze sebzelerden kurun

Turşu kurulacak sebzelerin körpe, tarladan yeni koparılmış ve turşu kurmaya uygun sebze olması gerektiğini belirtiliyor.

Turşuların kalorifersiz ortamda, balkon dışında, bodrum veya merdiven altı gibi serin ve karanlık ortamda muhafaza edilmesi gerekiyor.

Uzmanlar turşu satın alırken ihtiyacınız kadar, günlük tüketebileceğiniz kadar turşu satın alınmasını tavsiye ediyor. Çünkü turşu bekledikçe lezzetinde azalma olabilir. Turşu kurarken ise küçük cam kavonaz veya pet bidonların tercih etmelisiniz.

Turşuyu açtıktan sonra ağzından hava alacağı için lezzetinde azalma meydana gelebilir buna da dikkat etmeniz gerekir.
987
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.