Pancar Turşusu

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Pancar Turşusu
Malzemeler
Malzemeler: 2,5 kg küçük körpe pancar 10 Diş sarmısak 1 Su bardağı sirke 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Çorba kaşığı tuz

Tarif
Yapılışı: Pancarların köklerini yapraklarını kesin.İsterseniz yapraklarını atmayın turşunun içine konulduğunda acaip lezzetli oluyor. Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün. Temiz bir kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır.

1234
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.