Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Terbiyeli Kereviz

Terbiyeli Kereviz

Hem sağlıklı hem lezzetli kereviz yemeğini kim sevmez ki? Bu lezzetli yemeği bir de bulyonla deneyin...

Güncellenme tarihi: 01.03.2013

Malzemeler:
1 kilo kereviz, 2 adet havuç, 1 adet Et Bulyon , 3 çorba kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı salça, 2 adet kuru soğan, 2 çorba kaşığı un.

Terbiyesi için:
1 adet yumurta ve 1 adet limon

Hazırlanışı:
Soyulmuş kerevizler, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı un katılmış suya küp şeklinde doğranır.
Bu şekilde kerevizlerin kararması önlenir. Uygun bir tencerede 3 yemek kaşığı yağ ile ince doğranmış soğan ve havuç hafifçe kavrulur. İçine salça ve kerevizler ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırıldıktan sonra üzerini örtecek kadar su konur.

En son Et Bulyon ilave edilir. Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirilir. 1 yumurta sarısı, yarım limon suyu ile kâsede çırpılır. Yemekten alınan iki kaşık su yumurtaya ilave edilir. Hepsi iyice karıştırılıp yemeğin içine konur. Karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Yemek bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınarak sıcak servis yapılır.

9900
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.