Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Temmuz Alışverişi

Temmuz Alışverişi

Temmuz ayına girdik. Peki yazın ortasını yaşadığımız şu günlerde, çarşıda pazarda ne var, ne taze, ne yeni? Temmuz ayında mutfağınıza ne almalısınız ve bunları nasıl, ne kadar süre saklamalısınız? İşte Temmuz ayı alışverişinizde yol gösterecek bir yazı.

Masada

Dolmalık biber
A ve C vitamini açısından zengin olan dolamlık biber, aynı zamanda antioksidan özelliğe sahip bulunuyor. İster zeytinyağlı, isterseniz sıcak yemek olarak tercih etmek ise size düşüyor.

Saklama süresi: 3 gün
Nerede: Serin ve soğuk bir yerde
Nasıl: Kese kağıdında, ağzı kapalı bir şekilde

Salça
Yemeklerinize renk veren bu lezzet; tuz ve asit oranı açısından yüksek bir besindir. Kırmızı biber ya da domates salçası tercih etmek sizin damak zevkinize kalıyor.

Saklama süresi: 1-2 ay
Nerede: Serin ve kuru bir yerde
Nasıl: Ağzı kapalı bir şekilde

Somon eti
Fosfor açısından zengin olan bu et, yağ oranu yüksek bir besin olduğu için kolestrolü artırıcı özelliğe sahip bulunuyor.

Saklama süresi: 1-2 gün
Nerede: 3-4 derece serin bir yerde
Nasıl: Paketini açmadan

Kilerde

Kuru incir
Bal gibi tatlı lezzetiyle ister keklerinizi süsler, isterseniz biraz cevizle farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Seçim, damak zevkinize kalmış. Tabii bu arada, kuru incirin bağırsak faaliyetlerini düzenlediğini de unutmayın!

Saklama süresi: 3 ay
Nerede: Serin ve kuru bir ortamda
Nasıl: Ağzı kapalı bir şekilde

Zencefil
Özellikle karaciğerin temizlenmesinde etkili olan bu baharat, hoş kokusuyla ferahlık da verir.

Saklama süresi: 6 ay
Nerede: Serin ve kuru bir ortamda
Nasıl: Ağzı kapalı bir şekilde

Buzdolabında

Dondurma
Dondurma, sıcak yaz günlerinde imdadımıza koşan bir lezzet. Enerji verici olmasının yanı sıra içerdiği kalsiyum minerali sayesinde çocukalrın diş ve kemik gelişiminde etkili bir tat.

Saklama süresi: Son kullanma tarihine kadar
Nerede: Serin ve soğuk bir yerde
Nasıl: Orjinal kabında

Karpuz
Yazın meyve deyince akla ilk gelenlerden biri, tabii ki karpuz. Enerji düzeyi düşük, fakat su açısından zengin olan bu meyve; aynı zamanda gaz yapıcı özelliğe sahip bulunuyor. Ama yine de peynirle bütünleştiğinde dayanılmaz oluyor.

Saklama süresi: 1-5 gün
Nerede: Serin ve kuru bir ortamda
Nasıl: Kesilmemiş bir şekilde, kesilmişse ağzı kapalı olarak
1048
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.