Zerde Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Zerde Tatlısı
Malzemeler
20 lif safran (veya 1 çay kaşığı zerdeçal)

Yarım çay bardağı pirinç

5 su bardağı su

2 çorba kaşığı kuşüzümü

2 çorba kaşığı buğday nişastası veya patates nişastası

1,5 çay bardağı şeker

2 çorba kaşığı gülsuyu

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık



Tarif
Safranı 1 su bardağı suya koyup bir gece bekletin.Sabah pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın.Nişastasını salması için yarım saat 3 su bardağı suda ıslatın.Kuşüzümünü iki elinizin arasında ovalayarak temizleyin. Üzerini kapatacak kadar ılık suyla bir kenarda şişmeye bırakın. Pirinci,içinde beklettiğiniz suyla birlikte iyice yumuşayana kadar, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin (pirinç lapa gibi olmasın). Arada bir üzerine çıkan beyaz köpüğü bir kevgirle alın. Ayrı bir kapta nişastayı 1 su bardağı suyla iyice ezin. Yumuşamış olan pirincin içine safranlı suyu, nişastalı suyu ve şekeri aynı anda katın. Devamlı karıştırarak birazcık kaynatın. Kısık ateşte hep aynı yöne karıştırarak pişirmeye devam edin. Zerde koyulaşıp,kaşığa aldığınızda uzar kıvama gelince ateşten alın. Gülsuyunu ilave edip bir kez karıştırın. Kâselere pay edin. Soğuyup üstü kabuk bağladığında suyunu süzdüğünüz kuşüzümü ve dolmalık fıstıkla süsleyerek soğuk servis yapın.

1060
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.