Yoğurt Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yoğurt Tatlısı
Malzemeler
10 Kişilik
6 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı su
1 su bardağı irmik
4,5 su bardağı toz şeker
6 adet yumurta
2 kahve fincanı sıvıyağ
L adet limon suyu


Tarif
Yumurtaları ve 1 su bardağı şekeri mikserle çırpın. Ayrı bir kasede iyice karıştırdığınız irmik ve yoğurdu yumurtalı karışıma ilave edin. Köpük köpük oluncaya kadar çırpın.Un, nişasta, sıvıyağ ve kabartma tozunu da ekleyip topaksız bir karışım elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış Borcam yuvarlak tepsiye dökün. Önceden 175 c’ye kadra ısıtılmış fırına vererek 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Şurubu İçin: Su, limon suyu ve 3,5 su bardağı şekeri bir tencereye koyup kaynatarak şurubu hazırlayın. Sıcak şurubu tatlının üzerine gezdirerek dökün.


Not
Soğuyunca üzerine hindistancevizi serperek servis yapabilirsiniz.

1011
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.