Vişne Reçelli Elma Tatlısı (4 kişilik)

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Vişne Reçelli Elma Tatlısı (4 kişilik)
Malzemeler
Tamek Vişne Reçeli
• 4 tane büyük elma
• 10 çorba kaşığı toz şeker
• 1 paket kaymak


Tarif
Elmaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini ayıklayıp ortasını çok az oyun. Soyulmuş elma kabuklarını bir tencerenin altına yayın. Hazırladığınız elmaları da üzerine dizin. Her elmanın oyduğunuz kısımlarına 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin. 2 çorba kaşığı şekeri de tencerenin içerisine koyun. Elmaların üzerine çıkmayacak şekilde su ilave edin. Elmalar yumaşayınca altını kapatın. (Elmalar hamur olmayacak şekilde pişmeli) Pişirdiğiniz elmaları fırına girecek cam bir tepsiye dizin. Elmalar piştikten sonra tencerede kalan suyu cam tepsideki elmaların üzerine dökün. 170 derecelik fırında renkleri pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz elmaları soğuyunca bir servis tabağına alın ve üzerine kaymak koyun. Son olarak üzerine Tamek Vişne Reçeli ekleyerek servis edin.

3148
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.