Şeftalili Ramazan Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Şeftalili Ramazan Tatlısı
Malzemeler
• 5 Şeftali
• 1 Su Bardağı tozşeker
• 1 Kabuk Tarçın
Kreması İçin:
• 1 Litre süt
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 paket vanilya
• 2 çorba kaşığı buğday nişastası
• 2 çorba kaşığı pirinç unu
Üzeri için:
• 3 çorba kaşığı toz badem


Tarif
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin.
Kremanın hazırlanışı:
Sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.
Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerine şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz.


1459
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.