Nevzine Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Nevzine Tatlısı
Malzemeler
Yaklaşık 5 su bardağı un
250 gr margarin (eritilmiş, soğutulmuş)
1,5 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat tozu
1 su bardağı pekmez


Tarif
Fırını 180 (turbo 160) derecede ısıtın. Orta boy bir tepsiye fırın kağıdını koyun. Pekmez dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alın. Hamur birleşmevecek, parça parça bir kıvamda kalacak ve sert bir kıvamda olacak şekilde hiç mıncıklamadan, avuç ayasıyla okşar gibi karıştırarak yoğurun. Hamuru içine alıp gene avuç içiyle bastırarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın. 1-2 santim kalınlıkta olmalı. Tepside bastırdığınız sırada hamur sıkılaşmalı. Sıcak fırının orta rafında üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat fırınlayın. Bıçakla kare kare kesin. 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sıcakken üzerine oda sıcaklığındaki pekmezi gezdirin. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz pekmez yerine şeker şerbeti de kullanabilirsiniz. 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ile şerbet hazırlayabilirsiniz.

1795
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.