Meyveli Supangle

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Meyveli Supangle
Malzemeler
2 adet muz, 8 adet çilek,1 adet armut, ½ kutu sürülebilir krem peynir, ½ su bardağı iri çekilmiş fındık, 4 su bardağı (750 ml) süt, 1 paket kakaolu puding, 8 adet yulaflı bisküvi

Sosu İçin:
1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tarçın


Tarif
Muzların ve armudun kabuğunu soyup, küçük küpler halinde doğradıktan sonra kararmamaları için limon sulu bir kâsede kullanana kadar bekletin. Çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Derin bir tencereye 4 su bardağı sütü ve 1 paket kakaolu pudingi koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Kakaolu pudingi ateşten alıp soğuttuktan sonra içine bir çırpıcı yardımıyla ½ kutu sürülebilir krem peyniri karıştırın. Küçük bir kâsede 1 su bardağı sütü ve tarçını karıştırıp yulaflı bisküvileri bu sos ile ıslatıp servis kâselerinin dibine eşit olarak bisküvileri kırıp dağıtın. Kalan tarçınlı sütü kâselere eşit olarak koyun. Üzerlerine doğranmış çilekleri, muzları ve armudu koyun. En son olarak meyvelerin üzerlerini kakaolu puding ile kaplayıp oda sıcaklığında iyice soğutup buzdolabına kaldırın. Meyveli supanglelerin üzerlerini iri çekilmiş fındık ile süsleyin. Arzuya göre vanilyalı dondurma ile birlikte servis edin.

1635
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.