Kremalı Kadayıf

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kremalı Kadayıf
Malzemeler
Yarım kg tel kadayıf,
1 paket margarin

Krema için:
Yarım litre süt,
1 çay bardağı pirinç unu,
1 çay bardağı şeker

Şerbet için:
3 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu


Tarif
Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Margarin yakmadan eritilir, ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür ve didiklenir. Kadayıfın yarısı bastırarak fırın kabına yerleştirilir. Üzerine krema yayılır. Kalan kadayıf üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat bekletilir. Kare keserek servise sunulur.

1556
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.