Krem Karamel

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Krem Karamel
Malzemeler
8 adet yumurta 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker Karameli için; 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su

Tarif
• Bir su bardağı su ve bir su bardağı toz şekeri bir kapta kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
• Şekerin rengi kahverengi olunca ocaktan alın.
• Hazırladığınız karameli özel krem karamel kalıplarına paylaştırın.
• Özel kalıplarınız yoksa küçük boy kaselerle de krem karamel yapabilirsiniz.
• Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.
• Süt ve toz şekeri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
• Hazırladığımız bu karışımı karamel kalıplarına dökün.
• Kalıpları derin bir fırın kabına dizin, yarılarına gelinceye dek su koyun (Benmari usulü).
• 160 derecelik fırında üzeri koyu sarı oluncaya dek en az 30 dakika pişirin.
• Piştikten sonra soğutun.
• Buzdolabına alıp, en az bir gece bekletin.
• Tatlı tabaklarına ters çevirerek servis yapın.


370
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.