Kaymaklı ballı armut tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kaymaklı ballı armut tatlısı
Malzemeler
4 adet armut, 2 yemek kaşığı bal, 250 ml elma suyu, 4 tatlı kaşığı kaymak,1 adet limon kabuğu rendesi,1 yemek kaşığı limonun suyu, 500 ml su, 1 çay kaşığı tarçın,1 yemek kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı toz karanfil, 6 yemek kaşığı toz şeker

Tarif
Elma suyu, şeker, su, limon kabuklarını bir tencereye koyup kapağını kapattıktan sonra yüksek ateşte kaynatın. Armutların kabuklarını saplarını koparmadan soyup, tabağa koyduğunuzda dengede durmaları için altlarını kesin. Armutları soyduktan sonra, fırça ile limon suyu sürerek kararmalarını önleyin. Armutları tenceredeki kaynar sıvının içine atıp yumuşayıncaya dek kapağı kapalı olarak pişirin. Bir tavaya tereyağı, bal, karanfil, tarçın ve 1 yemek kaşığı limon suyunu koyup karıştırarak kısık ateşte ısıtın. Armutları delikli kepçe ile tencereden çıkarıp her tarafına fırça ile bolca ballı baharatlı karışımdan sürün. Tatlınızı tabağa yerleştirdikten sonra kalan ballı karışımı tabağın çevresinde gezdirip kaymak ile birlikte servis yapın.

537
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.