Karanfilli Tatlı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Karanfilli Tatlı
Malzemeler
200 gr margarin
500 gr. un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
İç malzeme için: 150 gr. Kaymak
Yarım su bardağı toz antep fıstığı

Üzeri için:
Yarım çay bardağı karanfil

Şerbeti için:
6 adet karanfil
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu


Tarif
Öncelikle şerbeti hazırlamak için karanfil, toz şeker, su ve limon suyunu tencereye koyup, kaynatın. Tatlının hamuru için derin bir kap içine un, margarin, yumurta ve kabartma tozunu kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örterek 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane vasıtasıyla yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan 8*8 cm boyutunda parçalar kesin. İçi için kaymak ve toz antepfıstığını karıştırın. Harçtan 1 tatlı kaşığı alıp, kestiğiniz 1 adet kare hamurun bir ucuna koyun. İki kenar uç, üst üste gelecek şekilde kapatın ve üzerine iki adet karanfil batırın. Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Karanfilli tatlıları sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve servis yapın.

1614
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.