Kadayıflı Muhallebi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler
Muhallebisi için:
• 1.5 Lt süt
• 10 tepeleme tatlı kaşığı un
• 10 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
• 10 çorba kaşığı şeker
• 1 paket krem şanti

Kadayıf için:
• 350 gr hazır fırınlanmış kadayıf
• 4 tepeleme çorba kaşığı toz şeker
• 5 çorba kaşığı margarin
• 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
• 1,5 su bardağı çekilmiş fındık


Tarif
Kadayıfları büyük bir teflon tencereye ufalayarak aktarın. Üzerine şeker, ayçiçek yağı ve margarin koyup rengi koyulaşıncaya kadar biraz kavurun ve soğuması için bir kenara alın. Muhallebiyi hazırlamak için un, nişasta, şeker ve 1,5 lt den 1 su bardağı ayrılmış sütü tencereye alın, koyulaşıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilyayı da ekleyip içice karıştırın ve ılınması için bir kenara alın. Ilındıktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlanan krem şantiyi hazırlayıp muhallebinin içine ekleyin ve mikser ile en az 10 dk pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Servis için seçtiğiniz kasenin en altına kavurduğunuz kadayıftan biraz koyun, üzerine çok az fındık serpin, üzerine muhallebiden koyun ve tekrar biraz fındık serpin. Son olarak tekrar kadayıf ile üzerini örtün. Bu katları istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz ama çok yüksek olmamasına dikkat edin çünkü yıkılabilir. Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

5114
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.