İrmik Helvası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
İrmik Helvası
Malzemeler
• 250 gr margarin
• 500 gr irmik
• 50 gr çam fıstığı
• 4,5 su bardağı kaynar su
• 3,5 su bardağı toz şeker


Tarif
Geniş ve derin bir tencerede 250 gr margarini eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın. En son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ile servis yapın.

11157
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.