Hurma Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Hurma Tatlısı
Malzemeler
1 çay bardağı Bizimyağ Ayçiçek Yağı, 1 çay bardağı erimiş Bizimyağ , 1 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı hindistan cevizi, 3,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya
Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu


Tarif
Hamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz Bizimyağ ve Bizimyağ Ayçiçek Yağını koyalım. Sütü, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyaları da ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Elenmiş unu ve hindistan cevizini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayalım. Hamurları tepsiye dizip 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

1163
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.