Güllaç

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Güllaç
Malzemeler
6 bardak süt 2 bardak toz şeker 1 çay kaşığı vanilya 6 yaprak güllaç 1 bardak ceviziçi Gülsuyu Üstünü süslemek için badem ve nar taneleri

Tarif
• Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın.
• Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun.
• Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin.
• Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin.
• Tekrar 2'nci 3'üncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın.
• 3'üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin.
• Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun.
• Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin.
• Güllaçların üstünü nar ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Not
Yemekçinin notu: İstenirse güllaçların üzerine gülsuyu dökülür. Yarısı süt, yarısı su kullanılır. Arzu edilirse küçük kaplara güllaç yaprakları dizilir sonra ters çevrilerek tek tek servis yapılır.

485
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.