Gökkuşağı Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Gökkuşağı Tatlısı
Malzemeler
• 3 yumurta
• 1 çay bardağı şeker
• 3 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı ayçiçek Yağı
• 3 çay bardağı irmik
• 3 çay bardağı un
• 2 paket kabartma tozu

Şerbeti:
• 3,5 su bardağı su
• 3,5 su bardağı toz şeker
• 1 dilim limon


Tarif
Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip ayçiçek yağı ile yağlanmış cam fırın kabınıza yayın. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin. Üzerlerini krem şanti/kaymak,meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.

1723
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.