Etimek Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Etimek Tatlısı
Malzemeler
1 Paket etimek,

Şurup için:
1,5 su bardağı tozşeker, 1 Çorba kaşığı limon suyu, 2 Su bardağı su

Krema için:
1,5 su bardağı tozşeker, 1 Yumurta sarısı, 1 Çorba kaşığı nişasta, 2,5 Su bardağı süt,


Tarif
2 su bardağı suda tatlandırıcı eritilir. 4 adet etimek kare cam kaba dizilir. Tatlandırıcılı suyun yarısı ile bu etimekler, diğer yarısı ile de başka bir kapta diğer etimekler ıslatılır. Un şeker ve soğuk süt mikser ile çırpılıp ocağa alınır ve karıştıra karış­tıra pişirilir. Vanilya ilave edilir. Muhallebinin yarısı etimeklerin üzerine dökülür. Diğer kaptaki etimekler muhallebinin üzerine dizilir. Kalan muhallebi de bu etimeklerin üzerine dökülür. Soğuyunca dilimlenmiş muz ve nar taneleri ile süs­lenip servis yapılır.

1734
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.