Dondurmalı Kazandibi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Dondurmalı Kazandibi
Malzemeler
• 250 gram tavuk göğsü
• 5 su bardağı süt
• 1 litre krema
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 çorba kaşık tepeleme nişasta


Tarif
Tavuğu 35 dakika süreyle haşlayın. Diğer taraftan süt, krema ve toz şekerini bir tencereye alarak ocağa oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendıra koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin. Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha pişirilip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın. Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateşte muhallebinin altını iyice karamel rengini alana kadar pişirin. Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın. Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın. Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın. Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın…

872
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.