Dondurmalı Kabak Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Dondurmalı Kabak Tatlısı
Malzemeler
2 Kilo balkabağı
2.5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
2 Top dondurma


Tarif
Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden beklettiğiniz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirin. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve dondurmayla birlikte servis edin.

873
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.