Çikolatalı Mus

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Çikolatalı Mus
Malzemeler
• 2 yumurta sarısı
• 3 yumurta beyazı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 2 paket/160 g bitter çikolata
• 3 yemek kaşığı margarin


Tarif
Yumurta sarıları ve toz şeker çırpılır. Çikolata benmaride eritilir, margarin ilave edilir. Toz şeker ile çırpılmış yumurta sarıları çikolata karışımına eklenir. Yumurta beyazları 1 tatlı kaşığı şeker ile sert köpük olana kadar mikserle çırpılır. Çikolata karışımına köpük yapılmış yumurta beyazlarından büyükçe bir kaşık konur ve karıştırılır. Bu karışım köpüğe ilave edilir ve söndürmeden karıştırılır. Ayrı ayrı kadehlere veya tek bir kaba alınarak buzdolabına kaldırılır. Mini gofret, bonibon, ufak çikolata parçaları veya çilek türü meyveler ile servis edilebilir.

Not: Buzdolabına kaldırmadan kabın ağzı streç film ile kapatılırsa, çikolata mus dolap kokularını çekmez.


1016
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.