Cevizli Sarma Baklava

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Cevizli Sarma Baklava
Malzemeler
• 20 baklava yufkası
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 3 yemek kaşığı sıvıyağ

İçi için:
• 250 gram ceviz içi
• 100 gram antep fıstığı

Şerbeti için
• 2 su bardağı su
• 2 su bardağı şeker


Tarif
Baklava yufkasının 10 tanesinin arasına nişasta serpip küçük bir tepsiye yerleştirin. Üzerine dövülmüş ceviz ile fıstığın yarısını koyun. Bir ucundan rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirin ve dilim dilim kesin. Sıvıyağı iyice kızdırıp baklavanın üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. O fırında pişerken şerbetini ocakta 2 dakika kaynatın. Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine ılınan şerbeti döküp tekrar fırına verin. 5 dakika sonra çıkartın ve soğumaya bırakın.

2772
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.