Cevizli Güllaç

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Cevizli Güllaç
Malzemeler
• 10 yaprak güllaç
• 250 gr ceviz içi
• 3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için)

Şurubu:
• 2,5 su bardağı tozşeker
• 3 bardak su
• 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:
• File Fıstık
• Ceviz
• Vişne


Tarif
Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun. Güllaçların kenarındaki sert kısımları kesip çıkartın. Ortalarından keserek iki parçaya ayırın. Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın; alta çevirerek servis tabağına çıkartın.Kalan sütü de üzerine dökün. Şekerle suyu iki taşım kaynatın. Gülsuyu katıp soğutun. Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin.

671
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.