Cevizli Güllaç

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Cevizli Güllaç
Malzemeler
12 yaprak güllaç 2,5 litre süt 2 su bardağı toz şeker Üzeri için ; 2 su bardağı ceviz içi 1 yemek kaşığı gül suyu 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 2 yemek kaşığı nar tanesi

Tarif
• Önce tozşekerle birlikte sütü ısıtın.
• İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın.
• Güllaç yapacağınız tepsiye güllaçları koyduğunuz zaman yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı.
• Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz.
• Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ısıtın.
• Her yaprağa aynı işlemi uygulayın.
• Kalan sütü de tepsiye ekleyin.
• Üzerine ceviz içi serpip, dilimleyerek servis yapın.
• Nar taneleri ve Hindistan cevizi tozuyla süslemek de tercihe göredir.
• Not: Eğer süt yeterli gelmezse ılık şekerli süt eklemesi yapın. Süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için servise bir saat kala tatlınızı hazırlayın. Artan tatlıyı buzdolabında saklayın.


367
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.