Aşure

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Aşure
Malzemeler
3 su bardağı buğday (aşurelik)
1/2 su bardağı fasulye
1/4 su bardağı üzüm (çekirdeksiz)
2-3 dilim portakal kabuğu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı hindistan cevizi (rendesi)
1/2 pirinç
1/2 su bardağı nohut
5-6 tane incir
1 kahve fincanı gül suyu
2-3 avuç fındık
5-6 su bardağı şeker
Tarçın


Tarif
Akşamdan buğdayı, fasulyeyi ve nohutu ayıklayıp yıkayın. Ayrı ayrı Borcam kaplarda ıslatıp bekletin. Buğdayı, pirinç ve ince ince kıyılmış portakal kabuğu ile birlikte haşlayın. Nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayıp süzdükten sonra buğdaylı karışıma ekleyin ve bir müddet de birlikte kaynatın. Şekeri ve daha sonra da üzümü ilave edin. Ateşten almadan 5-10 dakika evvel, küçük küçük doğranmış inciri, gül suyunu ve vanilyayı koyun. Kaselere boşaltıp dövülmüş fındık, tarçın ve nar taneleriyle süsleyin.

Borcam Kalıp no:59063-59033-59104


500
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.